Да е здрава, успешна и благословена Новата 2023/ 2024година!

            Днес, 15.09.2023г. тържествено, с много настроение и надежда в Иновативно Средно училище „Никола Вапцаров“ стартира Новата 2023/2024 година. Песента „Де е България“, по стихове на народния поет Иван Вазов, обединени ученици, учители, родители и гости и напомни, че България започва от родния дом, от родното училище. Инициативата „Вместо цвете- дари надежда“ е част от кампанията на училището за съпричастност и помощ към пострадалите от природното бедствие.

              Гости на тържеството бяха инж. Георги Лапчев, кмет на Община Царево, Председателят на Общински съвет, гр. Царево-г-жа Таня Янчева, г-н Марин Киров, Георги Стоянов-зам.-кметове на Общината, Секретарят на Община Царево-г-жа Мария Конярова, г-жа Петя Петрова, началник на  РУО гр Бургас, г-н Иван Бъчваров, старши експерт по Предучилищно образование към РУО –гр. Бургас.

           Директорът на училището, г-жа Даниела Фелонова с тържествена реч откри Новата учебната година и подчерта, че отговорността за възпитанието и обучението на децата е обща – на родители и на учители. Специални поздрави отправи към първокласниците и техните родители, които не скриваха вълнението си и нетърпението си да прекрачат училищния праг.  Директорът на училището награди учениците, участвали в акциите за отстраняване на щетите от стихийното бедствие.

         Приветствие поднесоха кметът на Общината -инж. Георги Лапчев, и г-жа Петя Петрова, началник на РУО –гр Бургас. Областният управител на гр. Бургас -г-н Пламен Янев, изпрати поздравителен адрес с пожелание за успехи и ползотворна година. По традиция Директорът на училището връчи символите на знанието – вълшебния ключ и книгата на първокласниците, с пожелание да отключат тежката врата на знанието и да открият най-мъдрите поуки. Тереза Недялкова от 7а клас поднесе музикален поздрав на всички учители, свързани със СУ“ Никола Вапцаров“, останали завинаги в сърцата на своите ученици. Попътен вятър и успехи!