Отново повод за гордост в СУ“ Никола Вапцаров“, гр. Царево

           Александра Петрова от 10 а клас от клуб „Рицари на словото“, с ръководител Донка Прокопова, спечели втора награда на престижния XV национален фестивал на детската книга- единствения форум в България, посветен изцяло на детската книга, на проблемите, свързани с нейното издаване, разпространение и четене в дигиталната епоха.  

     Инициативата е на Регионалната библиотека „Сава Доброплодни“ в партньорство с Министерството на културата, Общината и Областната администрация в града, Държавната агенция за българите в чужбина, най-големите детски издателства. Провежда се с  цел провокиране въображението на децата от страната и от българските общности.

    Александра впечатли журито с разказа  „От другата страна на вълшебното огледало“  и беше поканена    да участва в специалната церемония в дните на XXV Национален фестивал на детската книга – Сливен, 2023г. Творбата на Александра ще бъде отпечатана в литературен сборник.На предното изданиена конкурса Александра грабна първата награда.Ръководството на училището  поздравява талантливат писателка  и й пожелава красиви срещи със словото.

     Честито, Александра! Гордеем се с твоите изяви!