С МНОГО ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ ДНЕС ИЗПРАТИХМЕ АБИТУРИЕНТИТЕ ОТ ВИПУСК 2021 ГОДИНА ОТ СУ,, НИКОЛА ЙОНКОВ ВАПЦАРОВ‘‘ – ЦАРЕВО
           По традиция всяка година СУ "Никола Йонков Вапцаров" град Царево организира тържествено изпращане на абитуриентите си.
           Празничният ден започна с провеждане на инструктаж от М. ПИ Стефан Диханов от Районно Управление Царево. Темата бе: Безопасно поведение, опазване на обществения ред и безопасно движение по пътищата по време на предстоящите тържества и абитуриентския бал в ресторант ,,Врис‘‘.
           За трета поредна година фондация" Евелин Дуков" дари на всеки абитуриент книгата "Останете живи" на журналиста Георги Стоянов.
           Тържественото изпращане започна точно в 10:00 часа в обновения двор на училището. Гости на празника бяха инж. Георги Лапчев –кмет на Община Царево, г-жа Таня Янчева – Председател на ОбС- Царево, зам. кметът на общината г-н Георги Стоянов, представители на общинска администрация, детска градина и преподаватели от училището.
Специален гост на събитието бе г-н Александър Арабаджиян – експерт ,,Външни комуникации‘‘ в Shell, който сподели следното: ,,STEM образованието и безопасността на пътя са ключови приоритети за социалните инвестиции на Shell в световен мащаб. Радваме се, че Община Царево също има интерес към тези теми и се надяваме, че новото оборудване ще подкрепи положителните резултати в образованието на учениците от СУ „Никола Вапцаров‘‘.
           Отец Стоян Василев отслужи празничен водосвет по повод откриването на реновираната сграда и STEM – кабинетите по природни науки. Градоначалникът и директорът на училището тържествено прерязаха лента по случай откриването на реновираната сграда.
           Г-жа Фелонова поля с вода от бакъреното менче, пълно със здравец, за здраве и успехи на всички учащи и работещи в това прекрасно училище. По стар български обичай, гостите бяха почерпени с вкусна питка с мед.
          По традиция абитуриентите бяха поздравени от директора на училището
г-жа Даниела Фелонова, както и от кмета на общината инж. Георги Лапчев, който им пожела: ,,Скъпи зрелостници, желая ви много здраве, успех във всички ваши бъдещи начинания и попътен вятър в живота‘‘.
         Накрая тържественото изпращане завърши с празнична програма.