„Час по родолюбие“, посветен на Апостола на свободата, проведоха учениците от VII клас на СУ „Никола Й. Вапцаров". Часът беше организиран от учителите по история и цивилизации - Деница Димитрова и Васил Чолаков. Откритият урок беше една от инициативите на нашето училище, свързани с отбелязването на 150 години от смъртта на Васил Левски. Учениците се включиха във викторина, която съдържаше въпроси свързани с живота и делото на Апостола. Мероприятието започна под звуците на българския химн, а една от седмокласничките прочете почувствено слово, с което учениците отдадоха своята почит към националния ни герой.

         Часът продължи с решаване на кръстословица, интерактивни игри и рецитал. Едно от стихотворенията за Левски, което рецитира ученикът Никола Ахтаров, беше авторско, написано от учителката по английски език - Йорданка Захариева. Финалът на открития урок бе поставен чрез песен, изпълнена седмокласничките, които бяха облечени в цветовете на българското знаме. Учениците показаха завидни познания както за българската история, така и за живота и делото на Апостола.

         Гордеем се с нашите ученици, гордеем се с нашето училище, гордеем се с нашите герои! 150 години безсмъртие и слава! 150 години незабрава! Поклон, Апостоле!????????

          "Специални гости бяха заместник-директорите на училището - г-жа Диляна Петкова и г-жа Калина Овагемова, както и преподавателят по български език - г-жа Ивелина Иванова."