Днес отбелязваме 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
         Празникът тържествено започна точно в 9:00 часа в двора на СУ ,,Н.Й. Вапцаров‘‘, а след това учители, ученици и граждани продължиха всички заедно към градския площад. Кметът на Община Царево инж. Лапчев и директорът на училището г-жа Фелонова поздравиха всички присъстващи на празника, отправиха поздрав към всички дванадесетокласници, към бъдещите първокласници, учители и родители.
         Инж. Лапчев съвместно местната организация на Български Червен Кръст Царево наградиха седемте отличници на випуска с финансова подкрепа. Цел на този финансов стимул е да бъде поощрено усърдието на абитуриентите, както и да се подпомогне подготовката им за кандидат- студентския период. С присъствие уважи празника и г-жа Таня Янчева- Председател на Общински съвет Царево.
           По традиция прекрасните абитуриенти от СУ „Никола Йонков Вапцаров“ подадоха ръка на първокласниците и ги поведоха към бъдещите класните стаи.