На 11.05.2018 г. СУ „Н. Й. Вапцаров”  - град Царево подкрепи инициативата на Министерството на образованието и науката „Розите на България”, посветена на 11 май – Деня на Светите братя Кирил и Методий. Техният химн постави начало на събитието, озвучено с песни за родината – в изпълнение на талантите от Вокална група „Аз обичам да пея”, с ръководител г-жа К. Панайотова. Художниците от СИП „Изобразително изкуство” при г-н К. Янакиев подготвиха специална тематична изложба „Розите на България”.

      Г-жа Д. Фелонова отправи поздравителен адрес към присъстващите:

      „Уважаеми гости, уважаеми учители,

       Нека покажем колко красива е България и представим с гордост нашата идентичност и националност, като се обединим в кръшно българско хоро.

      Уважаеми ученици, Вие сте розите на Царево! Вие сте розите на България!

      Благодаря на всички за участието в най-българската инициатива!

      Честит празник!”   

      В 12,00 ч. с „Празнична сюита” всички присъстващи се включиха в кръшното българско хоро, доказвайки силата на кръга и магията на народните шевици.

 

      Клуб „Млад PR, журналист и фотограф”

 

      Инициативата Розите на България беше отбелязана и в двора на началното училище. Започна с химна на Кирил и Методий, последван от рецитиране на стихотворение "И днес съм горд, че съм българин", изпълнение на народна песен "Дена". Учениците представиха изложба на тема "България танцува". Всички деца, учители и родители бяха закичени с ръчно изработени червени рози. Голяма част от присъстващите бяха облечени в народни носии. В 12:00 ч. под звуците на "Празнична сюита" всички заедно заиграха право българско хоро.

 

      Стела Георгиева

 

 

 - Изображение 1 - Изображение 2 - Изображение 3 - Изображение 4 - Изображение 5 - Изображение 6